Алуминият – безспорният фаворит в своята теглова категория

Алуминият е лек метален материал с множество изключителни свойства, благодарение на които голямо разнообразие от алуминиеви продукти с широко предназначение могат да се произвеждат в съвременното леене под налягане.
Механикс Груп е специализирала в рентабилното производство на висококачествени алуминиеви изделия от леярско производство в малки, средни и големи серии. Нашето постоянно проследяване на процесите осигурява създаването на отливки с постоянно във времето качество.

Нашето предложение за отливки под налягане

» Алуминиева отливка под налягане
Леене на алуминий и алуминиеви сплави под високо налягане в студена камера.
Ние произвеждаме във всички алуминиеви сплави съгласно DIN EN, ASTM и т.н.

Леенето под налягане е индустриален процес за производство на отливки от алуминий и други метали и сплави. Стопеният метал се пресова под високо налягане в матрицата, от която се изхвърля автоматично след втвърдяване. Инструментът за отливане може да съдържа няколко гнезда и позволява голям обем на изхода, като производството може да достигне в зависимост от серията до няколко стотин хиляди детайла. Леенето под налягане позволява да се постигнат тънки стени, както и гладки повърхности и ръбове. Благодарение на високата якост, добра стабилност на размерите и повтаряемост на точността, отливането на алуминий под налягане е оптималният процес на леене за сложни компоненти и отговорни детайли по отношение на качество и рентабилност.
Механикс Груп работи с леярски машини за леене под налягане със студена камера с усилие на затваряне от 170 до 1100 тона и висококачествени инструменти проектирани за серии с до 80 000 удара жизнен цикъл.
За по нататъшна комплексна обработка на алуминиевата отливка на разположение са мощностите на Механикс Груп за Механично производство и Галванични покрития, както и възможностите за доокомплектоване на детайлите в монтирани модули, Възли и монтажни групи
Детайлите отляти от алуминий намират приложение в много индустриални отрасли – автомобилостроене, индустриална електроника, автоматични системи, осветителна индустрия, медицинска техника, машиностроене и транспорт.
Корпуси, капаци, охладители, декоративни лайстни и централни автомобилни конзоли, армировки, водачи, държачи и други принадлежности са краткия списък от видовете алуминиеви детайли, които Механикс Груп произвежда.
В зависимост от изискванията ние доставяме повърхности на алуминиевата отливка за декоративни приложения, подобрена антикорозионна защита или повишена износоустойчивост. В зависимост от сплавта и последващото третиране детайлите могат да бъдат пясъкоструени, стъклоструени, тровализирани, изгладени, полирани, фосфатирани, хроматирани, прахово боядисани, анодизирани, никелирани.

Автомобилостроене
Индустриална електроника
Автоматизация и автоматични ситеми
Осветителна индустрия
Медицинска техника